Friday, December 25, 2009

25 Disember 2009

hohohoho..hari natal datang lagi, pada kwn2 yg meraikannya..enjoy ur day guys. Ermmm kat bandar seira ni, bawa my mom n makcik sekali. Janji nak bawa dorg kemarin tp malas la pula. Tapi spoiled sikit la, ujan la pula huhu. Dah la aku bawa baju 1 bakul alahaiiii..bila nak kering tu. Malam ni nak belanja dorg makan. Tak pasti lagi nak bawa g mana, maybe kat tempat adik aku kot. Sempat jg buka presents at farmville tu hehe. Dah 2 hari di kampung asik tidur lewat jek ngan beck. Haaaa apa lagi tengok boys over flower tu la hikhikhik...
Tak lama lagi nak new year 2010...ermmm nak tido jup la. Cam berat rasa kepala ni berjalan dlm hujan td..:)
yehaaa...da balik da ni, td sempat g pj, g amik purse baru hehe..hadiah sempena dpt bonus :). Ramai gak td d pj tu,dorg mama ada..k.anik pun ada. Ni dah kat umah, sambil2 claim sorority life presents, sempat lagi ber blog hahaha..

Tuesday, December 22, 2009

Boys over flower...

last night..tido kul 4.30am...watching korean drama boys over flower. Haaahahaha...time2 cuti ni biasala boring, otak tak bergerak langsung..i mean, otak tak berkerja keras. Nak update nota2, malasnya..letak dalam works target nak siapkan module konon huhu. Takpe la start bulan januari la nanti ye hehe..Next semester will be hectic days for me. Ramainya student aku..harap2 bos aku bagi 1 subjek aku pd org lain.Kalau tak...pengsan la ko jut, KPI mesti turun. Ohhh please...tu diskriminasi namanya hukhuk..tapi kalau dorg bagi jg aku ajar subjek2 lama aku tu, takpe la..ada gak alasan nanti kalau result tak ok kan? Hahahahaha...
Ingat tadi nak g opis, tapi bangun pun dah kul 9, rasa malas la pula. Ingatkan nak tinjau2, manala tau ada berita terkini..gossip terkini hehe..
Kul 12.14pm...apa nak di makan ni???

Monday, December 21, 2009

cuti..cuti..cuti

cuti 3 minggu...lau kat kg tak perasan pun hari dah petang. Katt kk ni x besh..tp 1 je masalah kat kg tu, air paip on off la pula huhu..

Wednesday, December 9, 2009

free as a bird..

my last week of work..tadaaaaaa mau cuti suda ni.Dah minta cuti 14 dis-3 jan 2010. Will be in action on 4 Jan 2010. Lebih kurang 3 minggu la i cuti tu . Actually ada 25 hari lagi cuti yg belum ambik.So kesempatan cuti semester ni amik jela. Balik kg la temankan my mom. Kesian anak2 buah aku terpaksa tido kat umah. Takpe la ni nnt aku balik ni boleh la dorg tido kat umah dorg. Anyway thanks ye my lovely anak2 buah, nnt anty blanja KFC.
free ni boleh la aku update sikit2 blog aku ni. Yela time bz tak terjenguk langsung pula. Tapi kalau dah balik kg, memeng tak dpt update la ni,almaklum la kat kg tu mana ada 3G. Setakat jenguk Faceboook and ym tu bule la, tp youtube suma tu tarakkkkk.
ERMMM...2 hari lagi nak kerja.Haaaa wonder when will be gaji hahahaha

Pintu opis kena tumbuk...

WTF..."miss jut,tgok pintu miss jut kena tumbuk oleh tutttttt"'...(nama di rahsiakan atas2 keselamatan ). Aku pun g la tgok baru perasaan, pintu tu da kemek, aaaa kemek? Takla beso kecederaan pintu tu, but aku rasa for sure org tu kesakitan la jg. Ini la akibat dari inciden semalam tu. Sebenarnya this guy salah pintu ni, why not dia tumbuk pintu orang yg dia gaduh tu...But aku tak la marah sangat, bukan harta aku pun..harta kolej hehehe.Lau harta aku mmg panas jg la kalau dia wat gitu. Anyway..i dont like they way they settle this problem. Mendengar dari satu pihak saja tak memadai. For sure la org tu ada sejarah hitam, but why are u only judging from that. Inila kekadang hati orang kita tak tahu...

Wednesday, December 2, 2009

december..welcome :)

haaaaaaaaa..its 12.57am in the morning.Why am i still awake..nahhh ni la bila gila tgok dvd hehe. Sekarang ni time final exam until 13 dis, then will be taking my leave until new year. Wohaaa..cuti sakan nampak jut hehe. This time will be invigilate d exam only 2 days, this coming friday and monday. After that will be goyang kaki dtg opis :).Ermmm love that..
My current lovely drama: IRIS..yesss bcoz of u my dear Lee Byung-Hun, just download his movie..The good the bad and the weird..
Asal tak ngantuk ni..dah 4 hari tak minum nescafe..tapi td try nescafe baru tu..white coffee tu. Apasal la old town coffee hazelnut tu susah mau cari, kat Giant dah lama takde, kat Servay lagi i lum cari.....

Sunday, November 22, 2009

KYS konvo 23Nov

congrats guys..semestinya ini la saat yg korg tunggu2kan..ini la bukti penat lelah korg selama ni. Teringat time aku konvo dulu..bila lg aku nak merasa konvo ni hehe.Takpe la tiap tahun ikut perarakan korg ni pun dah bangga sangat. Moga ilmu yang kami taburkan tu korg tolong sampaikan pula. Yelah,manalah tahu suatu hari nanti korg akan jadi warga pendidik juga. Kami doakan kan moga korg semua berjaya di luar sana. Jangan lupa jenguk2 kami di KYS ye..
so..enjoy la saat2 manis esok, jangan lupa bergambar, aku pun mesti nak bergambar esok hehe
Congratulation again to all of u..KYS tetap di hati (^-^).

Wednesday, November 18, 2009

berperang dengan paper..

this week our last week..next week study week suda yehaaaaaaa...pastu final exam 2 minggu. Cant wait 4 d holidayyyyy..

Wednesday, November 11, 2009

hujan lg..

hujan2 ni wat rasa lapar jek..mcm nak mkn macam2.Tapi malas la pula nak keluar..adehhh
1 hari dok tunggu student dtg wat pra-pendaftaran, sorg jek yg muncul.Ada 6 org lagi lum wat pendaftaran.Mana la korg ni cepat2 la daftar oiiii

Monday, November 9, 2009

pra-pendaftaran...

minggu ni pra-pendaftaran...datang awal, boring tunggu!!!

Thursday, November 5, 2009

silibus da abis!!!

harap ku tak lupa diri bila gembira...

Wednesday, November 4, 2009

durian lagi..

thanx beb for d durianssss...

Tuesday, November 3, 2009

borak2 dlm bahasa bajau (sama) Kota Belud :)

welcome-selamat datang - pesorong kam

selamat datang, sila la naik :)- pesorong kam, meniik kam :)
Kalau ada orang datang ke rumah, biasanya ayat ini akan di gunakan. Ini menunjukkan sopan santun la ba tu. biasanya dari jauh lagi kalau tuan rumah da nampak org nak dtg umah dia, dia pun cakap la 'pesorong kam'...:)

sudah makan? - boi no mangan?
sudah - boi
belum - nia'

Wanita Yang Kau Pilih

Rossa - Wanita Yang Kau Pilih "
Malam selalu panjang
di waktu aku merindukanmu
kau bisa menjaga aku
hingga diriku merasa teduh

aku seperti kamu
menginginkan dan memerlukanmu
karena kita tak mampu
selalu pergi menjauh

Reff:
Kau jadikan aku ini
wanita yang kau pilih
untuk jadi kekasihmu
dan kau pun tlah aku minta
setia sepertiku

Aku percaya penuh
kau kan buatku bahagia
karna cinta tercipta
datangnya dari dalam hatiku"

Monday, November 2, 2009

sedih aku melihatnya...

'cerita abis kat cni je a..jangan bawa keluar'...
Sesekali aku ikut tergelak tengok gelagat dorg borak pasal apa yang dorang buat malam semalam.Perhati je muka sorang2..sedih aku melihatnya.

Sunday, November 1, 2009

my bestfriend's wedding

Dina dan aken..selamat pengantin baru, moga kekal ke akhir hayat. Sorry beb tak dapat nak dtg awal.Kalau la aku perna drive sana, mmg awal2 lagi aku g tempat kau. Apakan daya drive jauh2 ni aku takut sikit. You look beautiful with that purple color...
mAY ur days will be full of colors...and aken jaga dina baik2. Kalau tidak aku garit keta ko ekeke...
adehhhh...letrik ni kejap ada kejap tak de. Nak iron baju ni..

Friday, October 30, 2009

nO..I said...NOOOOOOOO

tak faham la aku mamat ni....aku tak suka kau la..

tension..

nak akhir2 sem ni semakin tension lak...mana nak buat test 2 and test 3. Pastu nak check paper lagi.My myob final exam coming soon and after then final exam. Oh ya before myob final, majlis konvokesyen lg pula..
My November yg super bz...

Tuesday, October 27, 2009

durian..

Durian ini..membunuh kuuuuuuuuuu..
Makan durian lagi. Kenapa addicted da ni? Lepas sakit 1 minggu hari tu terus terasa2 nak makan durian sampai sekarang..cam tak caye lak ley terjatuh cinta ngan durian ni, dulu bukan main benci, sampai pernah tak sedar diri (pengsan la tu..hehe) coz terhidu bau durian.
Mayb in love gitu juga, jan benci terhadap seseorang tu nnt terkejo2 pula kan ekeke..
Tapi apasal lak cerita durian g cinta lak? cam durian is cinta or cinta is durian hahaha..

----love is cinta--------

Monday, October 26, 2009

lucky..

Jason Mraz — Lucky
Do you hear me, I'm talking to you Across the water across the deep blue ocean Under the open sky oh my, baby I'm trying Boy I hear you in my dreams I feel your whisper across the sea I keep you with me in my heart You make it easier when life gets hard I'm lucky I'm in love with my best friend Lucky to have been where I have been Lucky to be coming home again Oooohhhhoohhhhohhooohhooohhooohoooh They don't know how long it takes Waiting for a love like this Every time we say goodbye I wish we had one more kiss I'll wait for you I promise you, I will I'm lucky I'm in love with my best friend Lucky to have been where I have been Lucky to be coming home again I'm lucky we're in love in every way Lucky to have stayed where we have stayed Lucky to be coming home someday And so I'm sailing through the sea To an island where we'll meet You'll hear the music, fell the air I'll put a flower in your hair Though the breezes through trees Move so pretty you're all I see As the world keeps spinning round You hold me right here right now I'm lucky I'm in love with my best friend Lucky to have been where I have been Lucky to be coming home again I'm lucky we're in love in every way Lucky to have stayed where we have stayed Lucky to be coming home somedayOoohh ooooh oooh oooh ooh ooh ooh oohOoooh ooooh oooh oooh ooh ooh ooh ooh

Sunday, October 25, 2009

kfc..

lamanya tak g mkn kfc..nak g la nnt hehe

Friday, October 23, 2009

bengkel utm

beshhhhhh....tp,last paper abis kul 3.30pm, dah la ujan lebat..takut je x sempat g airport. Aku n mar redah jeh ujan tu, tunggu teksi punya lama..ada agak dah, time ujan2 dorg mmg malas nak amik org. ada teksi berhenti x mau pula masuk bukit bintang. So suggest kat dia hantar kat time Square je, dia pun agreed. SO kami jalan kaki jela g federal..alaaa bukannya jauh sangat pun, masuk low yatt then kuar jmpa la federal otel tu.
sempat mandi kat bilik mar, mar balik esok..kul 5.30 gitu kitorg da g lcct. Sampai lcct, aku n keith check in dulu, yg lain2 g makan..aku x join coz janji ngan kwn. Kwn? yela, x-boypren ekeke. Makan kat taste of asia tu..mmg ni la tabiat dia asik dtg time org nak balik kk. mayb dia suka nak say good bye. DIa yg nak blanje..aku on je, siap bagi coklat lg, aku tgok coklat tu harga RM79, keh2..mahal biasala beli kat airport kan hahahaha...k adin blanja lg nnt yer :)

Tuesday, October 20, 2009

esok g KL yeahhhh

KL aku dtg niiiiiiiiiiii...

Wednesday, October 14, 2009

21hb g KL :)

yahooooo...next week g kl

Tuesday, October 13, 2009

back to bandar seira..

Thanks to Pak Haji and family...:)

Friday, October 9, 2009

Demam lum ok..uwaaaaaa!!!!

masuk hari ni..da 1 minggu demam..demam on off, coz cuaca + opis air-con kot huhuhu

Monday, October 5, 2009

Demam, day-4

Hari ni aku tak kerja...dah 4 hari termasuk hari ni aku demam + batuk + selesema. SEMALAM demam dah ok. Tapi batuk dan selsema jak yg masi keras sikit. Ingatkan arini da ley keja. Bukan apa, malas nak batal2 kelas ni.Nanti susah lagi nak ganti kelas. Kul 5 lagi batuk da menyerang.. adehhh, rasa nak terkencing jek atas tilam hehe. Pastu kepala pun cam berat jak. Tak boleh jadi ni, kalau masuk kelas pun nnt menyebarkan virus jak. At last, aku pun sms mar, tap tak delivered..then msg nadia suruh dia bagitau bos dia aku tak masuk kerja. Also sms doreen, manala tau nnt ada student cari aku.
sekarang ni ok sikit, td dah telan panadol aktifast. Ingatkan nak g klinik Dr Saijan nak beli ubat batuk dan selesema. Tapi macam tak larat nak drive..nanti la petang nnt on day way balik alamesra, singgah farmasi kat puterajaya.
jumaat hari tu sakit kepala dan sakit tekak. Sebab tak sedap badan dan sakit kepala tulah aku agak bengang time masuk lab. Mana tak bengang dengan studentnya dengan tabiat masing2. Kekadang tu marah pun tak terkawal lah kan. Kita dok terangkan kat depan tak mau dengar. Pastu baru bz nak tanya.Tulah kerja ni sabar mesti kuat..lau tak tensionnnnn.
Pas jek lab ke-2, aku trus balik. On d way balik kb, rasanya berapa kali aku terlelap.Astaga!!! drive sambil terlelap?..bkn terlelap ba tp aku pejam mata...nak sangat sampai rumah. Sampai rumah, mak lak takde..Lantak la..aku lowerkan seat keta tu then tido....
Entah berapa minit aku tertido, mak pun sampai. Keluar dari kereta..naik atas trus tido sampai ke petang.
sabtu..selesema dan batuk da start. Sungguh menyedihkan..dah la cuaca panas sekali. Macam nak buka baju jek. Opssss hehehe..
Ahad..demam dah ok. tapi batuk dan selesema je yg heavy sikit. Nak drive g klinik tak larat, suruh abg ipar, kebetulan d kg ada sedara meninggal. Dah lah klinik pun buka setengah hari jek.
Moga2 esok aku dah sembuh...

Wednesday, September 30, 2009

cari rumah sewa lagi...

Tolonggggg....
dalam minggu ni terpaksa ulang alik kb... :(

Saturday, September 26, 2009

tayar pancit...

dengan bersemangat sekali, aku nak balik kg. Tgok2 tayar keta pancit lak? Kemarin kan da pam. Lau pancit sikit ok lagi, ni kempis berabis huhu. Dah la takde kwn2 area sini ni. Kesian aku, tula suruh belajar tukar tayar tak mau..tp lau pandai pun mmg tak mau tukar, yela bukan nya kuat sangat nak g tukar2 skru tu kan.Tah2 lepas tukar, tercabut lak tayar tu time jalan..kan cari nahas namanya tu. Terpaksa la minta tlg org...adeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
tolong..tolong..tolongggg
Tulis sini camla org tau kan hukhuk..td da minta tolong sama JC, yela dia d opis dekat sikit. Lau jauh td tak jg aku minta tlg ba. Terpaksa minta tlg sama Jly jg..ngan abang ipar aku sekali. Tp abg ipar ckp maybe esok bru dia dpt dtg. Tunggu jela sapa2 bule tlg nnt...nasib baik tayar pancit d rumah, kalau d jalan raya. Lagi la haru biru..Dugaan hukhukhukhukhuk :(

Friday, September 25, 2009

Raya ke-6

Hari ni balik Country height..awal ke? keja aku berlambak, kena siapkan sebelum datang kerja hari isnin ni. Dah ajak mak sekali tapi dia tak mau, sapa yg nak tgok kan anak2 ayam tu katanya.
SEKARANG ni baru jek check soalan 1, pelan2 la kan esok soalan 2 lak. Tapi aku akan siapkan check paper bebudak ni before monday. Chayok2 jut hehe..
Tadi tapau bubur ayam McD jek..loya da tekak ni nak makan macam2. Asik ayam jela tak larat aiii huhuhu..
Sambil2 check paper..sempat ber facebook + updating blog + tgok movie pirate of d caribean ;)

Wednesday, September 23, 2009

Syawal datang lagi :)


selamat hari raya kepada semua..maaf kan segala salah dan silap..terkasar bahasa, halalkan makan dan minum serta hutang yang terlupa tu :).
Sekarang ni raya ke-4, tak sempat nak update blog, yela bz memanjangkan. Lagipun line internet kat kampung agak slow sikit. Nak amik pic pun terlupa..tak dapat beraksi depan camera hehe..

Wednesday, September 16, 2009

happy birthday to me

hapy bday to me...moga panjang umur dan d murahkan rezeki. Bersyukur kepada Allah kerana di berikan peluang untuk meneruskan perjuangan yang masih belum selesai.

Monday, September 14, 2009

monday love..

happy bday keith...moga panjang umur dan murah rezeki..and on wednesday 16 sept, my turn pula ;). Pas isyak semlm aku da pengsan, ada 3 missed call tak jawab and 5 msg. Sorry la beb, aku pun tak tau napa terpengsan awal sgt. Nak kata penat tak jg la..tp 1 hal yg terjadi lg, pintu umah tu tak ley buka. Terpaksa minta bantuan adik2 guard tu untuk kasi pecah. Adoiiii...harap2 tiada apa yg akan berlaku time cuti raya ni.
Hurmmmm...gaji lum masuk.Harap2 la this week ada suda. Dah la belum ada baju raya. Ni kang last minute shoping la ni.But this week kerja isnin and selasa je. Rabu mmg sabah cuti sempena my bday..bkn la mmg bday YG di Pertua Sabah gak tu. Then khamis and jumaat kolej baik hati nak release student balik awal sempena raya. Student je tau, staf kena kerja jg. Adoiii jenuh la nak ganti class nnt.
Ermmm k la nak strika baju luk,..semangat nak g keja.Go..go jut hehe...

Saturday, September 12, 2009

nur kasih..

mcmne ley terlepas cerita nur kasih semalam? Grrrrrrrrrrr

Friday, September 11, 2009

malang tak berbau..

bersemangat nak g keja..tetiba keta x ley start la pula waaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
Seawal 6.30am dah turun g keta, nak g opis awal2 coz arini kat lab. Bila start jek keta xley hidup lak.Adoiiii...dah la xde kwn yg tingal dekat2 kat cni. Terasa jek sedihnya, time col nadia suruh cancel class td pun aku cam nak menangis jek. Dah la nombor pon student2 tu kat opis cmne aku nak hubungi dorgkan. Manage to sms c Nell jak ;(. Abg askar sebelah tu ckp masalah batri jek kena ganti. Sapa lg aku nak minta tlg ni?? Last..terpaksa minta tlg c has, minta tlg c manaf suh tengok2kan kereta tu. Syukurla dia sudi tolong, yela pa guna sedara lau tak tlg kan..t aku bagitau mak dia lau dia tak tlg aku hehe. Thanx again manaf..dia pinjam kan batri keta dia kejap, pastu aku beli la batri tak yah tambah2 air tu. Haaaaa melayang $160 aku, lari la bajet raya hehehe. Takpela hopefully batri tu bertahan sampai 10 tahun ekeke.Alhamdulillah, terima kasih ya Allah sebab kereta tu tak masalah batri jek bukan masalah lain. :)

Thursday, September 10, 2009

My nasi briyani

yessss....akhirnya berjaya juga buat nasi briyani. Sedappppp..lebih sedap dr d bazar tu. Senang jek ikut jer arahan perencah dr 'perencah nasi briyani keluaran maggi' tu. Thanx maggi kerana cita-cita nak try buat nasi briyani dah tercapai.Actually buat nasi briyani tu kemarin tp tak sempat nak tulis dalam blog hehehe...
Apa lg resepi nak try ye..aritu da try buat kek batik..mjadik juga, bule la buat time raya nnt.
Nasi ayam? alamak itu da terer la. Haaa kuah kacang lg yang tak terer..hari tu sebab blend, coz tu yg tak berapa umphhh hehe..nextt time nak tumbuk lak kacang nya..;)
Hari ni sungkai@6.19pm..yeahhhhh

Wednesday, September 9, 2009

its 090909...

Morning ;)..
Counting days for my bday...ermmm nak beli hadiah apa untuk diri sendiri ya? Semalam my sis call and dorg akan datang 16 sept ni..nak buka puasa kat CH katanya. And for sure 1 keta tu penuh lah tu. Ok,oleh kerana time tu my bday, takpe i will belanja u all.
And today..tarikh keramat skit..its 090909, must do something to be remember. Nak wat apa ya hehe...ari ni kurang busy, have 1 class only at 10am. Kena abiskan chapter 3 ni jg cz next week on keith bday, akan ada test 1 ;). Better study hard guys..
Malam td, pas solat..trus pengsan, bangun2 jek kul 3, tu pun my alarm bising btul. Kalau tak for sure tido mati punya hahaha. Sahur minum nescafe cicah roti gardenia + daging masak kicap. Haaa jan tak caya, aku masak time sungkai tu. Teringin sangat nak minum nescafe td, nahh ni kan tak dapat tido suda ni. Jup lg nak mandi, biar awal g opis supaya ley chow awal hehe..
K, nak sidai baju dulu..its 5.25am right now..

Where ever u r..still care about u...

Tuesday, September 8, 2009

Benci...

Masuk hari ke-3 aku tak reply2 msg dr dia...
Tapi tertanya-tanya..dia sihat ke?

Sunday, September 6, 2009

Wisma Merdeka

Duhhh...mlm td tido lewat.Napa? Wat keeropok popiah simpul sambil sekejap2 iklan main games @ facebook. Btul2 la FB ni wat org addicted hehe..anyway takpe asal jangan tak wat keja suda kan. Sahur..then pas solat subuh jek trus pengsan, bangun2 jek tgok jam dah pukul 10..adoiii hehe.Trus operasi basuh baju dan pingan mangkuk semalam tu then sambung games at FB. Bnyk la games dia layannnnnn...

Kul 1 lebih, trus drive g wisma merdeka..g Vunfa cari baju ada tak yy berkenaan. Rasanya nak beli yg color hijau td tu, cantik...tp tema raya tahun ni dorg nak purple pula. Takpe nnt cari lagi balik..manala tau ada yg yg color purple.

Ada situasi yg tak di sangka2..OMG..napa ya cam ada org jek tgok aku td. Ecehhh perasaan..

Mmg tak perasaan k..rupe2nya my x-boypren yg dok perati tu, kih2..kat Tongs la tu time nak cari short, tetiba ada org ckp 'pilih yg pink color tu..". Hah?? sekali ku toleh ke belakang, rupanya dia. Terperanjat beruk sejekap, yelah rasanya dah 2 tahun tak bercakap ngan dia. Dulu mmg selalu temankan dia shoping kat Tongs tu. Aku tanya la dtg sama sapa..dia ckp ngan adik. Aikk, ngan adik? mana isteri ko?..nak jak aku cakap gitu tapi tak berani la pulak, takut dia segan kan.

Huhhhh mamat sorang ni, aku pun tak tau camne tetiba kami lost contact. Bila ego masing2 tak nak call n msg gitula jadiknya. DAN LAST YER TIME RAYA,,dpt mms dr dia, gambar perkahwinan dia. Okla tu, aku pun tak balas msg dia, tp yg herannya walaupun da delete nombor pon dia, aku masih ingat sampai skrg ni.

Semua tu kenangan utk mendewasakan kita..camne aku ley tetiba tergerak g wisma td tu, sedangkan aku nak g Alamesra sebenarnya hehehe...

Kenangan lama muncul d ramadhan tahun ini.....oh yaaa jup g nak sungkai da :)

Saturday, September 5, 2009

Baju Raya..

Hari ni sambung operasi balik g cari baju raya...
Sebelum g sinsuran, servis keta at tempat biasa..cam tak tenteram jek bila tak servis keta. Yela da melebihi 3000km dr yg sepatutnya. Lagipun da masuk 6 bln tak servis..Fuhhh, leganya bila takde ada pa2 masalah yg berbangkit. Tanya psal timing belt, dorg ckp lum masanya lagi :). So, plug pun tak yah ganti..Semuanya RM93.50 including cuci enjin + basuh + vacum. Rasanyanya dah 2 bln keta tu tak basuh..Alhamdulillahhhh..:)
Pastu, g park keta at kk Plaza, nasib baik ada parking. Pusing2 segama n sinsuran xde yg menarik, nampaknya tak berbaju raya la tahun ni.Pkai jela baju opis hehe..
Penattttt...merayau, sblm balik singgah at bazar sembulan, dah penat malas la nak masak. Opsss lupa lak nak makan tofu fa td..k..mat sungkai bagi yg lum sungkai..kita da sungkai da :)

Friday, September 4, 2009

balik kg ke tak ni?

cm malas la pula nak balik arini...ingat nak wat keropok popiah la lau tak balik :).
Jup lagi nak sungkai @ 6.22pm arini.

Wednesday, September 2, 2009

Rainy day

yeahhh its raining here in KK..I am in d office now, my class will be at 10am, 15 minutes to go.
Skrg ni 5pm da kat umah da baru sampai,1 hari ni hujan jerrr..ribut,angin kencang menakutkan. Takut jer tadi jalan kat kg Minitod tu banjir, maklum la ujan lebat begini nanti air naik kan. Tadi lalu tempat tu, ada 2 kwsn yg airnya dah melimpah ke jalan raya. Alhamdulillah sempat sampai ke umah. Ermmm apa juadah untuk berbuka ya? Tadi singgah beli murtabak sayur and kuih koci keladi. Then, jup g nak wat sup ayam, ayamnya baru kuar peti sejuk, sambil2 tu ber facebook and update my blog la :).Hujan-hujan begini wat sup menambah2kan selera jek..K, nak sediakan bahan2nya dulu ya..be back after sungkai ;)

Tuesday, September 1, 2009

welcome September

September..i love u :)
Memang aku suka september..coz my bday will coming soon. 16 september..and sabah akan cuti. Public holiday..hehe cuti sempena meraikan bday ku :).ACTUALLY, 16 sept jg tarikh bday yg d pertua sabah dan tarikh ni jg sabah menyertai Malaysia iaitu pada 16 sept 63. So..lucky me, setiap tahun time my bday pasti sabah cuti. DENGAR2..coz tarikh tu pembentukan Malaysia, so akan di isytihar sebagai federal public holiday, tapi belum lg kot. Takpe la ye bior sabah jek cuti nanti.
Kita sambung balik yer..Baru buka pose..hari ke-11 berpuasa, arini buka pose kat umah jer. Penat otak ni class dr kul 8-12.Penat la pula potpetpotpet..ingat nak singgah bazar sembulan, tapi tgok cam xder parking, malas la pula..trus cabut balik umah..hahaaaa
k,Mandi dulu..nnt lambat lak nak solat ;)

Monday, August 31, 2009

selamat hari kemerdekaan ke-52

Merdeka! Merdeka ! Merdeka...
Hari ni genap la kari kemerdekaan Malaysia yg ke-52. Terima kasih kepada orang2 yang terdahulu yg berkerja keras membawa kemerdekaan ke atas tanah air kita ni. Tengok movie Hati Malaya 57 malam tadi, sempat lagi menitiskan air mata..sedih?? Entah la mmg sedih la kepada sesiapa yang ada hati..rasanya tak lah jg aku menghayati sangat cerita tu, tapi tiba time Tunku nak London, dan kata tak cukup duit..tu yg cam rasa sedih sangat..Nasib baik juga la rakyat malaysia bersatu hati. Wanita2 sanggup dermakan barang2 kemas..Macam perna dengar cerita tu. Betulkan cerita tu...kalau aku pun ada time tu aku rasa aku pun akan buat cam gitu :).
Teringat dulu time kat UPM, time tengok cerita bukit kepong, aku ngan ani sempat lagi menangis, bila aku pusing aku tengok ani pun dok lap airmata dia hehe..Lucu gak eh, pastu sesama tergelak. Harap2 la ani masi ingat hehe..oooo mama wowok apa kabar ko sekarang??
Hahhh...td set jam kul 3am, tp sahurnya kul 4 jg, ni tak tido lagi..takpe la kan bukannya keja pun...k, la selamat hari merdeka semuanya. Moga kemerdekaan ni memberi keinsafan kepada kita untuk menghargai negara ini. RENUNG2KAN...dan selamat beramal :)

Sunday, August 30, 2009

stiker kereta

Geramnya....penutup rim, yg kat tengah2 tu kena curi!!!Adoii sapa la yg wat dajal malam2 yer. Ampeh jek? Tercabut? Tak mungkin la..benda tu kecik jer, mana ley terbang..kuat apa.., lagipun manade p mana2, rasanya petang semalam ada lagi. Grrrr..ingat nak sumpah seranah jek, tapi sabarkan hati coz ngah puasa, berdoa jek agar dapat beli kat kedai spare part dan tak yah cari lama2. Nekad, nak singgah Indah permai, risau gak..so maintain drive 70-80km jek, takut jek tayar tercabut. Padahal manade kena mengena pun kan hehehe...hodohnya rim aku tu huhuhu..
Sampai kedai tu..alhamdulillah ada, terbang la RM10..takpe la, then tiba2 la g tanya2 stiker cermin depan tu.."nak ke amoi..tambah pasang RM18 je;budak cina tu bagitau aku. Tanpa fikir panjang aku pun..okla ;). Dan sekarang my car da comel balik hehe..tinggal nak baiki kemek yg kena langgar dek lembu tu lagi. Ingat, bulan depan nak g servis keta, td dorg cakap sal timing belt wat gerun gerudi jek huhuhu..
kat CH sekarang ni, alhamdulillah dah buka pose pun, simple jek..wat jus apple dan makan nasi kerabu td tapau kat IP dan ada ikan ampap aku bawa dr umah. Bukannya lapar sangat pun, dahaga jek..
Emmmm...esok hari kemerdekaan Malaysia ke 52..hapy independence day ya :)

Friday, August 28, 2009

Durian for breakfast

Huh...agak sibuk dalam minggu ni, apa taknya anak buah 5 org stay d CH then selasa, my mom pula dtg bercuti d kk. Sorry ar boss, terpaksa curi2 balik awal, tapi jan tak caya seawal 6.50 pagi da sampai opis. Hehehe...agak bersemangat skit time pose ni. Pas sahur susah skit nak tido, tu yang awal p opis tu. Aku pun suka sebenarnya g opis awal2..tak payah nak terkandas salam jem..smooth je jalanraya tu. Tapi, maybe coz cuti sekolah kan...
Ingatkan nak balik esok, tapi tengok my mom macam boring jek duk umah, yelah kat kk ni apa sangat la nak buat kan hehe..mayb dia rindu kan kawan-kawannya yg selalu dtg umah, tak pun rindu kat ayam2nya, tak pun rindu kat tanam2an nya. Pas masuk LAB 8-12, trus balik, then sampai umah sempat pengsan 1 jam..Kul 2 baru balik. Ermmmm on d way balik tu, sempat lagi my mom singgah beli durian. Huhh..apa lagi sakit kepala ni menghidu bau durian yg menyusuk ke kalbu tu. Then singgah Indah Permai, shopping brg2 umah..dah lama tak g IP ni, tapi bazar masi tempat yg sama.
Kul 3.30 sampai kb, apa lagi singgah bazar la, nasib baik gak senang jer dapat parking. Dah set da tadi nak beli jek malas nak masak..penatttt. First benda nak cari tadi, kuih bingka..owhhh i miss u kuih bingka hahaha...then beli sate,pulut, mee goreng..apa lagi ya lupa lak..
Ingatkan nak buka tempat kakak..tapi sampai umah malas la pula nak g sana.
Heeeee...ni masi poning pas makan durian ;)

Monday, August 24, 2009

Sahur..

3rd day puasa...alhamdulillah
Sahur bersama anak-anak buah..Dorg ikut g country height, maklumla cuti sekolah. Actually nak bawa mak sekali, tapi dia ada review hospital hari selasa, so mak tak jadi ikut la. Biarla dia tinggal ngan kakak, lagipun 5 org anak akak ikut sekali ke CH, hanya adik je yg tinggal. Adik? Abang dorg yg sulung tu tapi nama panggilan adik hehe..hari ni dia ada interview polis. Good luck yer adik, terbayang kalau dia pkai uniform polis.Mesti segak bergaya..hensem anak buah aku yang sorang ni, dala tinggi cam galah hehe...
tadi kul 3 pagi da masak tuk 3 org tu..yg 2 org masi kecik x pose..pose yang2 yuk..siang2 buka periuk hehehe..Dekat nak pukul 5, nak tido jup 1 jam, t kat opis ngantok lak ;).

Friday, August 21, 2009

half day keja..

Thanks to our beloved CEO..ari ni dia bg keja half day jek. Pas meeting td ada makan2..juadah utama apa lagi sate la. Ermmmm sukurla rezeki sebelum puasa. Alhamdulillah..
Esok da 1st day puasa..Ingat nak balik kg petang td, tapi terlajak tido lak. Takpe la esok jela balik kg, nak buka puasa sama2 family d kg. Kt cni nak buka mgadap dinding jek hehehe.
Oh ya..nak sahur apa malam ni yer?Nak masak? takde selera eh makan sorg2..paling2 pun goreng nugget je la..ataupun mkn cornflakes jek. Esok jela d kg mkn enak2 skit ;).
K..selamat berpuasa semua, moga puasa kita tahun ni di berkati, tp kat cni tak tau la nak tarawikh katne huhu..maklum la tempat org dusun hehe

Thursday, August 20, 2009

pening

class 8-12...uhhhh peningg...laparr..ujannnn. Esok class cancel. Ada meeting with CEO, pastu dengar2 ada party lg yahooooooo

Wednesday, August 19, 2009

Sedih

Sedihnyaaaa...gelang kesayangan hilang, minggu ni bnyk cerita sedihla huhu..isnin kaki luka, selasa sakit perut..cirit birit huhu..hari ni gelang hilang lak. Dah la gelang tu kenangan my first gaji.Takpe la da xde rezeki ngan gelang tu apa bule buat. Sabar jela..

Tuesday, August 18, 2009

Geram..

alangkah geramnya td pagi....awal2 tiada aircon, nasib baik lam bilik kuliah ada aircon. Class kul 10 pula, masuk je kat TR1 tu. bebudak dkm lak lepak2 situ. Bnyak sampah lagi tu, dorg tido ke dalam TR1 tu adoiiii. Pastu takde meja lak tu. Ada2 jak masalah kalau masuk time MA ni. Bagitau kat student tu, kita kena juga habiskan chapter 1..ni da minggu ke-2 da ni. Dahh la silibus 13 chapter..Tak mau la nak buat class ganti nanti kan..
Kepada sesiapa yg berkenaan tu, tlg la check ba, taklan kami asik berkejar sana ke mari untuk cari class kosong. Dah tau bilik tu selalu kena guna untuk majlis2 cuba la ba tempatkan kami d bilik lain. Harapan hari khamis ni ada la meja kat bilik tu.Kalau masi tiada..bikin panassssssssss la tu.
Balik awal harini..kenapa? Sakit perut..rasanya berapa kali da masuk toilet. Ni gara2 makan kedondong semalam..cicah ngan belacan + kicap+cili..umangg aiii macamana perut tak meragam ye tak? Heee, td pagi seawal kul 5 pagi da masuk toilet huhu. Macam rasa menyesal lak, tapi apa nak buat, td time dalam class berdoa jak perut jan buat hal..hahahaha

Saturday, August 15, 2009

kenduri sambut Ramadhan

oh yeahhh..sekejap lagi nak balik kg.Esok ada kenduri sempena menyambut Ramadhan yang bakal tiba. Kalau tengok kalender, 1st day puasa adalah hari sabtu next week. Haaaa...puasa da ganti lum? Aku da ganti da minggu lepas lagi...selamatttttt
K la..nak stop dulu, nanti sambung esok...jum balik kg :)
Isnin...ingatkan nak tulis malam td, tapi line celcom cam bengong sikit huhuhu..nak lawat farm pun tak boleh. Skrg ni kat opis, tadi g hantar adik aku lagi ke mini putrajaya.Dia ada interview kat sana, harap2 la dia boleh lepas...Good luck yer ;)

Friday, August 14, 2009

class myob cancelled..

lab blackout!!!

Thursday, August 13, 2009

my new email

jut@live.com.my

My Tax I

Setakat ni ada 13 org yang dah masuk class. Buku teks yg digunakan, malaysian taxation, choong kwai fatt 2009 $98. Buku ni aku tak wajibkan la dorg beli, tapi lau ada duit lebih tu beli la ba kan, tak mau la paksa..aku pun faham jg, tapi pandai2 lagi cari buku, tak dapat beli boleh pinjam dengan kwn. Yang penting ada buku untuk rujukan di dalam class. Aku bab2 paksa2 suruh beli buku ni tidak la, ni pun baru tengah bulan,biarla pandai2 la dorg g cari. Bukannya tak care, tapi sorg dah kena paksa untuk beli buku lain, takpe la mengalah jela. Its ok aku akan cuba deliver yang terbaik untuk dorg..Ya Allah permudahkanlah segala urusanku, moga aku dapat menyampaikan dengan mudah dan buka kan la hati pelajar2ku untuk menerima apa yang aku sampaikan..amin.

Tuesday, August 11, 2009

2nd day kuliah

huhhh punya semangat...tapi clas pukul 10, TR1 kena guna lak...punya hotttttttttt

Monday, August 10, 2009

1st day

yeahhh...kuliah start suda ni.Hari ni first day..

Sunday, August 9, 2009

my mr chipsmore

bilaku sms dia begitu..trus lak dia call hehe

Saturday, August 8, 2009

registration day 3

masih lagi pendaftaran..tapi xtau pergi ke tak ni. Masih kat umah ni hikssss....Akhirnya g juga ke opis hehe, nasib baik pergi coz ada 3 org yg datang,lau tak free2 jek kena col. Tapi yang selebihnya monday la tu, huuuuuuu...penat jek tunggu dorg ni, actually dorg ada datng kolej, tapi tak lepas kat HEP coz ada yang masi berhutang, rambut panjang..dan ada2 jela. Yang td tu c Cyral, dia ckp kena potong rambut baru ley daftar hehe. Tula da tau kena g opis pendaftar dulu, dorg wat tak tau jek peraturan2 kolej ni, lagi satu lepas HEP, kat Finance pula..lau ada hutang mmg xley daftar, yela dorg ni pun 1. Especially yg dpt pinjaman mara tu, da dapat loan tu bayar la royalti. Ni dah jadi cam ni baru nak myesal. Lepas dr finance baru naik g tmpt kami, penasihat akademik. Kat cni, kena confirm jek subjek2 yg dorg ambil untuk semester ni, lau result KB ok senang jek nak urus, Yang masalahnya kalau student tu status KS, maknanaya dorg tak boleh amibil lebih drpd 11 kdit this semester. Kat cni la kita pot pet pot pet..goreng jan tak goreng heheeeeee....
so..welcome to new semester..semester 1, sesi 2009/2010..and next week da start kuliah..Week 1, harap semuanya akan berjalan lancar, harap2 semuanya sihat2 belaka..moga kedatangan Ramadhan ni akan membawa kejayaan untuk semua ;)

Friday, August 7, 2009

registration day 2..

apa boleh buat da kerja kannnnn huhu...yang bestnya ada disediakan breakfast, lunch and tea break ;). Ni baru abis lunch..alhamdulillah kenyang bangat. Petang ni ada meeting pula at 2.30 pm, gamaknya busy gila la ni huhu

Thursday, August 6, 2009

registration day

Penasihat akademik..wink..wink ;).Penat tunggu student..ada 19 org, yg dtg bru 5 org..esok sambung lg huhuhu

Tuesday, August 4, 2009

jerebu d Kota Kinabalu

huhhhh cuaca arini cam buat org sakit aja..eeee jerebu, sakit kepala eh. Malam td g jmpa uncle d airport, apa lagi g amik my twiggies la. Ohhh twigis ku...nyum2 hahaha
Memo untuk pendaftaran student senior da dpt..6,7 dan 8 ogos.Alamak!! Sabtu pun kena datang ke? Ayooo..harap2 la student yg aku jaga akan datang dalam masa 2 hari tu. Oh ya ada 2 org student baru masuk dlm group aku..nak naik semester 2. ERmmmm...berambah lg ek..Tapi xpe la chayok2..aja2 fighting!!

Monday, August 3, 2009

car card

huuu..awal2 lg terpacak depan opis CH untuk apply for car card..Melayang RM20..

Sunday, August 2, 2009

Terima kasih jiranku..

Beberapa hari ni angin punya kencang..d kampung pun kuat sgt anginnya, tp hujan sekejap jek. Awal2 lagi mak da kejutkan, g tamu katanya. G jela la, bukannya selalu pun. Takde benda nak d beli, mak je yang nak beli barang.
pas g tamu, makcik lak datang..aku apa lg terpaksa la bertugas memasak hehe..alaa masak simple jek, masak ketam. Awal balik arini, kul 1 ptg da bertolak,biasala takut, kan cuaca skrg ni tak menentu. Lepas bagi penjaram dan keropok lekor my sister, aku pun balik la Country Height. Ermmmm...punya hot, pintu la tak ley buka. Macam2 da bermain kat lam otak ni. Pas da tenang skit, baru lak terfikir nak col kak lin, nasib baik dorg ada..sory ek kak lin, mganggu korg shoping kat 1borneo. Dorg sampai lam setengah jam rasanya, abg edy g tlg la..panjat sana, kopek sna tak ley gak. Last2 abag sebelah rumah tu sampai, dengan rasa tak malunya g la minta tolong, yelakan abg tu kan army..mesti terrer pecah memecah ni. Pas abg tu godek2 pintu tu..hahhhhh terbuka lak dengan luasnya...syukur alhamdulillah, terima kasih my jiran..wink..wink.

Saturday, August 1, 2009

happy friendship day

1st august..happy friendship day to all..love ya

Friday, July 31, 2009

31 Julai 2009

ermmm...demam da kurang da, tapi kepala cam terasa berat lg. Haaa mlm td kul 8.30 da tido, bangun kul 5.30 pagi..g mandi awal2 supaya demam kebah konon org tua ckp la hehe. Result? Ok jg la, tp memandangkan kat opis ni aircon sejuk tahap gaban, rasanya aku kena berjemur kat luar la..sejuk giler huhuhu
skrg 7.41pm..ngah dinner tat telur jek, dah 3 biji aku ngap..minum soya bean jek. Mau diet la..walaupun sebenarnya lapar nasi ni, tp sabarrrrr hehe..

Thursday, July 30, 2009

Demam,hari ke-3

Ayakkk...demam da ok sikit, ni kat opis da. Lau kat umah tu,gerenti asik tido jek.Walaupun hujan lebat g opis gak hehe..Td 5 pagi da bangun da, bangun awal? Hahaha..yela mlm td pukul 8.30 da tido, taktau camne ley tertido, dok gulik2 atas lantai, tertido lak, tersedar lagi kul 1 pagi, terasa cam terang jek, rupa-rupanya lampu bilik pun tak kasi off. Napa gulik2 atas lantai? Badan terasa panas jek..tu yg gulik2 tu hehe...
Ermmm...lum breakfast lagi ni, jup ek nak g cafe tapau milo panas hehe

Wednesday, July 29, 2009

Demam, hari ke-2

hari ni teruk..pening kepala asik tido jer..nak makan bubur ayam Mcd huk..huk..

Tuesday, July 28, 2009

Demam

ermmm...keja seperti biasa, belum bz lagi, student masi cuti, next week will be d pendaftarn pelajar senior. Dan start situ bru my life will be busy again. AGAK demam sikit hari ni, makan pun xder selera.. G bayar bill celcom tadi, dah la kena parking jauh. Rasanya berjalan tu mencurah2 gak la peluh ni, cam rasa nak pitam lg tu, maybe cos belum breakfast lg.Td sebelum g keja minum air jek. Cuaca hari ni cam tak menentu, kejap cam mendung, kejap terang..tapi angin kuat sangat..cam takut la pula..

Monday, July 27, 2009

Jalan-jalan g Port Dickson

huhuhu...penatnya, baru balik dr kl, td flight 7.30 pagi, tp fly kul 8 jg. Pukul 4 pagi da bangun..ngantuk giler. Nak tido la, nnt sambung balik hehe..jup ek
Sambung balik..haaa apa yg d hajati nak d makan dapat makan..nasi lemak, mee bandung muar, tomyam, mee kari sedap, kerang bakar..g jusco coz ada benda nak beli kat ctu, kat lain xder hehehe.
G port Dickson on Saturday, kul 2 gitu da sampai..g lepak2 kat teluk kemang kejap baru g tempat penginapan. Dan kat cni bermula la cerita2 best..lain kali nk join lagi aktiviti dorg ni hehe. Penat weii bersukaneka ekek..ada jg hal2 yang melucukan sampai cam nak terkencing, yang pastinya group biru yg d best..thanks all. Hapy bday abg shah.

Thursday, July 23, 2009

yeahhh esok g KL

cepatlah hari esok..

Wednesday, July 22, 2009

tat telur

yeahhh..ari ni lunch tat telur 2 biji hehe..pagi td mkn meehoon goreng + tempe.

Tuesday, July 21, 2009

my farmville and sunshine ranch

lately been addicted to farmville and sunshine ranch on facebook...yayyyy. Best pula cam rasanya jadi petani hehe. At sunshine ranch, tanam sayur and jaga la, siram, taruh baja, bunuh giuk (ulat hehe..), even kita bule letak giuk kat sayur kwan-kawan. Yang paling best boleh curi sayur or buah2an dorg. Kalau kat farmville tak ley curi2, kalau tak harvest dlm tempoh matang, sayur akan layu. Best juga la time2 tak busy at opis ley main games ni. Happy farming guys..

Monday, July 20, 2009

my fav actor..muahh

this pic amik dr blog stupigity..thanx ya, so cute hehe. Ni nama dia Kim Hyun Jung, korean actor berlakon lam boys over flower tu. Pegang hero ke-2, nama dia Jihoo.Apalah hero cerita tu tak hensem langsung ekeke..sib baik ada kim hyun jung :)

aku nak makan roti canai

argggg...ptg2 begini nak makan roti canai la pula.

Sunday, July 19, 2009

lunch@casaraya

hohohoho...just heard it from the national news. And Amri Yahya penjaring untuk Malaysia? Wahhh amri da sihat, da ok ke kemalangan hari tu. Kalau tak silap la kan dulu dia xcident. Anyway bravo amri :).
Today, lunch @ casaraya, teringin sangat nak makan ikan bakar, geng2 casaraya pun pujuk2 suruh datang sana. Unfortunetly, ikan yang aku suka tu dah abis, tinggal ikan pari jek, alaaaa..hampanya hati ini. Sorry ikan pari, aku tak pandai makan U, kalau tak suda aku ngap hehe. Oleh kerana perut pun lapar dari malam td tak makan (tak makan nasi, mkn bread jek hehe), makan jela. Sempat gak tumpang wireless casaraya check2 my farmville. ERmmm...sedihnya sayur2 yg aku tanam kena curi malam td. Hampeh jek huhhh..Haaa sesiapa yg berkesempatan, sila la dtg ke restoran casaraya, kat Alamesra, kota kinabalu. Alaaa depan UMS, sebelah dia 1Borneo, tempat ni dekat jek ngan Jakel. Tak berkesempatan nk jenguk jakel. Takut jek nanti terliur tengok kain2 kain jakel tu. Why not buy? NOOOOO...this coming friday i will go to KL. Save bajet gurl..Kl tunggu kedatangan ku..yehaaa

Saturday, July 18, 2009

Be careful when you share your table in restaurants

have received this email..

Subject: Be careful Ladies and Gentleman I was with a relative of mine today having a cup of coffee in Ampang. My relative had a very bad experience that I want to share with all ofyou. Last week in the morning, he was having coffee at one of those famous coffee outlets. A stranger asked to share his table and he agreed. During light, polite conversation, my relative sipped his coffee,and commented that it was bitter.The next thing he knew he was in Ampang Puteri Hospital . He completely blanked out! He later found out that his coffee was spiked (drugged) and his bank account was cleaned out – the culprit used his ATM card (he thinks that he must have given the PIN number while in a state of being drugged.)So please ladies and gentleman, do not assume that your drinks can only get spiked in bars and clubs – it seems that now it has spread to innocent coffee shops and caf├ęs.Please take care and be careful and alert at all times.

Life is hardenough, don’t make it any harder for yourselves or your family andfriends. Thank you..Best Regards,Putri The Soraya DenneyChief Executive Officer/PresidentAmsito Oil well Services (M) Sdn. Bhd.Lot C 10-2Jalan Ampang Utama 1/1Off Jalan Ampang 68000 Ampang Selangor Darul Ehsan , West Malaysia

nahhh..hati2 kalau tetiba ada stranger nak share meja dengan korg ya. Teringat mac lalu. time makan dengan member kat kedai makan area bukit bintang, tetiba ada org duduk sekali kat table kami. Aku dah tak selesa time tu, tapi yg herannya dia hanya cakap dengan member aku tu. Mungkin malu agaknya nak borak dengan girl hehe..Dah la tu siap order minuman lg tu. Sebelum dia order makanan, member tu cepat2 suruh aku bangun, nak jalan katanya. Hehehe terpaksa la member tu blanja skali MAMAT yag share meja td td..ingat lagi mamat tu cakap. 'Bayar sekali ek bang'.. ;p

burung..

rupa-rupanya ada sarang burung kat verandah belakang tu. Patutula dok citcat2 je bunyi dorg. Time nak pakai mesin basuh, bunyi bisingnya burung 2 ekor tu. Siap terbang dekat-dekat aku lagi tu. Maybe nak halau aku la tu kot hehe..sorry bird, i tak kaco korg pun, just nak guna mesin basuh ye..tapi cam marah jek burung satu tu, takut je nanti dia g terbang patuk my eyes, kang buta lak eeee heheee..

Friday, July 17, 2009

give me this guy..yayyy

haaaa...cam pernah nampak kan, tp d mana ya hehe.

my skype

ouhhhhh..hehe,bz with my latest citcat @ skype. Alkisah, my friend cucu jepun tu, ym kena block kat opis dorg. So i pun install la skype nak bercit cat ngan dia. Hah ni tak pasal2 1 opis pun nak ber skype..ok gak skype ni.

Wednesday, July 15, 2009

my kueh tiaw goreng

emmmm..td kat opis tetiba teringat nak makan kueh tiow goreng. Kat kk ni susah nak cari yg sedap2.Lau kat kl tu senang jek ngan kerangnya wow bom bom pow hehe. Takpe next week akan ku makan kueh tiow banyak2. Nak g kl ni nak makan mee kari@bukit bintang, rojak buah@low yatt, apa lagi ek..ishhh nnt la lau sampai sana..oh ya nasi lemak lagi. Umang aiii napa fikir sal makan jak ni..hahaha
alkisahnya, td on d way balik tu g la singgah CKS beli bahan2 nak buat kueh teow goreng tu. Dengan semangat dan kelaparannya goreng la setengah bungkus. HAHHH?? setengah bungkus, td nampak tak la banyak sekali tgok 1 kuali gak la hasilnya. Adoiii..tula org kata jangan ikutkan nafsu. Nak bagi kat adik jauh lak...Ni dok fikir2 camne nak kasi habis..kesian my kueh tiow huhu

Tuesday, July 14, 2009

manek urai

pas menang kelebihan 65 undi..

scrabble

huhuhu..opis sunyi jek, ramai yg g kursus MQA, main scrabble ni..addicted suda hahaha

Sunday, July 12, 2009

musim hujan

yeahhh...dah sampai umah. Dalam debaran sepanjang perjalanan, hujan lebat dr kg lg. Ingat nak balik lambat sikit, tp tengok cuaca cam tak sporting balik la awal, nnt tersangkut dlm banjir lak. Berapa kali da tersangkut lam banjir, tp yg paling kritikal tersangkut time bulan puasa. Dah la dah tapau macam-macam dr bazar ramadhan. Kalau tak kuat iman time tu mmg dah buka da dalam keta. Tapi nasib baik 30 minit sebelum berbuka, boleh lak lepas..syukurla, itu kisah puasa tahun lepas. Tahun ni tak tahu la coz da pindah tempat lain :). Ermmm..puasa tahun ni berpuasa sendirian la nampaknya. Dulu ada housemate lagi,.bule bangun sahur ke ni nnt. Opsss..puasa 3 hari lg belum bayar.Kena ganti bulan ni la, bln depan dah bz..kuliah dah start.
Lupa lak, kemarin pesta membakar jagung blakang umah, jagung2 yg mak tanam dah boleh ngap heheh, rasanya baru je..seronok je tgok blakang umah tu, banyak sayur2. Hehehe,,my mom tanam je, tp bukannya jual pun, yelakan org tua nak mengisi masa lapang. Rasanya kalau aku da tua nnt aku pun nak berbudi pada tanah. Kalau pun bukan kita yang makan, sekurang2nya burung2 bule singgah makan free..ye tak hehehe

Friday, July 10, 2009

another boring day..

yayy..its friday. Still doing nothing..watch movie aja ni. This weekend not balik kg.Saja malas, cam tired lak drive hehe. Lagipun nak save bajet, me going to KL end of this month. Yehaaaaaa

Wednesday, July 8, 2009

sister act II

enjoy the movie..layannnn. Da lama tak tgok movie ni, tula walaupun dah tgok dulu2, tp nak tgok lagi kan :)

hari yang cerah

boringggggggggggggggg

Tuesday, July 7, 2009

Australia

a grand,sweeping epic about cattle,lust, and finding true love..

Monday, July 6, 2009

rainy day..


its raining again...and..again..went to office wiv dania n kak lin. Haaaaa..sempat juga la baju kurung aku basah. Tapi takpe, baju tu mmg mudah basah pun, tapi senang nak kering juga. Lepak-lepak d opis until 12pm, then bawa kak lin g center point, dia ada urusan kat sana. Emmm..makan mcd lg, ishhh bila la nak g jogging ni, berlemak betul da badan ni. Kak lin g shoping baji baby, she's due this september..harap-harap 16 sept, bule sama bday ngan aku hehehe. Sebelum balik sempat lagi tapau yoyo...tau ke yoyo? Tu seperti dalam pic tu, tu la yoyo..sedapppp ada nata d coco lg..

Sunday, July 5, 2009

kampung girl


fuhh..punya panas kat kg skrg ni, kat kk ujan je. Tu yang lepak buah pokok tu, pic ni selepas g tebas buah manga..tak nampak buah nya tp kat atas tu banyak sgt buahnya. Dok join my anak buah bergosip, dorg cerita hantu la, sal classmate dorg la. Biasalah kan bebudak sekolah, anak buah (rossa) yg kai baju pink tu ramai peminat kat sekolah. Yang baju putih tu kwn dia c ina dan baju hijau tu c tini. Dorg tu baru form 2 hehehe. Aku dok lepak kat buaian merah tu yg dok nampak kaki je tu hehehe. Actually, kat blakang ni penuh dengan pokok jagung, tapi tak amik pic lak..dah ada buah da, tapi lum boleh petik lagi..

Saturday, July 4, 2009

balik kampung

yeahhhhh balik kg jup lg..will be back penampang tomorrow evening with dania n kak lin.

Friday, July 3, 2009

nur kasih - slam

Bukan aku tak cinta . Kepada mu semakin kurela . Kau lah satu di dunia .Tapi kau tak mengerti Getaran rasa hati ini .Masih ada kucari. Kau anggap aku berseloka. Dan asyik dalam misteri. Mencari Nur dan kasih Nya pasti .Akhirnya engkau curiga .Katamu aku berdusta. Memperduakan cinta .Mentari di tangan bulan. Kau serah di genggaman .Tak kuhirau karna Dia Relalah aku korban. Andainya satu hukuman .Kau tinggal diriku .Tanpa satu pengertian. Dan sebenarnya cinta kita .Hanya cinta sementara .Kan hilang jua dibawa arus pawarna .Cinta pada kuterpandang .Kan pudar nafas hilang. Hanya ia menanti ku di ,Azali yang suci .Mengertilah kau sayang .Kau harus rasakan ke alam tanpa mati Dan kita seabadi Dan akhirnya engkau kucup oh tangan ku .Marilah ku bisikkan keramat kasih ini .Biar menjadi nadi .Rahsiakan kalimah ku .Hingga ia menjadi tanda .Hidup mati bersama .Hidup mati bersama

my fav song dulu2...love u zamani ;)

7 ayat cinta

Sabda Rasulullah SAW: Barangsiapa yang hafal dan mengamalkan tujuh kalimah ini akan dimuliakan oleh Allah dan malaikat dan akan diampuni dosa-dosanya walau sebanyak buih di lautan..
1.Bismillahhirrahma nnirrahim: pada tiap-tiap hendak melakukan sesuatu.
2.Alhamdulliah: pada tiap-tiap habis melakukan sesuatu.
3.Astagfirrullah: jika tersilap mengatakan sesuatu yang buruk.
4.Insyaallah: jika ingin melakukan sesuatu pada masa akan datang.
5.Lahaulawalaquatai llahbillah: bila tidak dapat melakukan sesuatu yang agak berat atau melihat sesuatu yang buruk.
6.Innalillah: jika menghadapi musibah atau melihat kematian.
7.Laailaahaillallah: bacalah sepanjang siang dan malam sebanyak- banyaknya.amalkanla h selalu moga-moga kita tergolong dikalangan orang yang terpilih oleh Allah.

hujan ooo hujan..

"hujan oo hujan..mengapa engkau turun,,macamana aku tak turun katak panggil aku..". iTS raining again, this time basah lencun, td pergi donggongon ada hal nak settlekan dengan my friend. Hanya mampu berdoa agar masalah itu tak berpanjangan. I am counting on you my friend. Selepas selesai urusan, kami lepak kedai kejap pekena soto ayam
and ice lemon tea. Emmmm...time2 hujan selera pun bertambah2. Borak2..gelak2..ngumpat2..pastu g tengok bundle kat depan situ tu. Dan lepas tu redah hujan, mmg lah lencun, park kereta jauh lak tu.Adoiii na..takpe la sesekali kan mandi hujan apa salahnya.. Akan balik kampung esok pagi, sebelum tu ingat nak singgah Alamesra sekejap, janji ngan my friend nak makan roti canai kat sana. Aikk fikir makan jela kerja dia ek..
Actually malas nak balik kg, tapi da janji nak bagi duit kat mak n anak buah..Takpe balik jela, lagipun ingat nak pergi tamu la. DAH lama tak ke tamu ahad..nak beli apa ek? Ketam??? Bagus gak tu..lagi? Nak makan apa lagi?...hehehehe

Thursday, July 2, 2009

kopi tenom

grrr...napa tak ngantuk lagi ni. Sebab minum kopi tenom tadi tu ke? Selalu minum pun ok je. Td dok tengok forum perdana, tajuknya penyakit cinta. Alamak baru fikir nak bercinta lagi ekeke, ok juga sesekali dengar forum agama ni,sebenarnya nak tengok cerita keliwon td, tapi maklumlah penakut punya pasalkan tak tengokla. Cari2 channel..ustaz satu tu dok cakap pasal penyakit cinta,okla ba tu layannnn..antara topik yang di bincang kan pasal bercinta sebelum atau selepas kawin. Bagi aku, mungkin terpulang pada keadaan la kot, dua-dua pun baik, asalkan nanti ia kekal selamanya hingga ke akhir hayat. Tak nak la nnt d tengah2 jalan bercerai berai pula kan. Teringat time putus cinta..ahhh ku pujuk hati, "Biarla putus cinta sekarang, mungkin kalau di teruskan mungkin tak sampai hujung hayat..mungkin itu hikmahnya.Ya tak?"...

Jika kau bercinta lagi..

Mc Chicken for lunch

yummieeeee...i am soooo straving. Memang la kelaparan, tadi pagi sempat minum soya bean je sebelum drive g opis. Ingat nak diet tengahari ni, sudah la malam tadi da tapau burger abang kat bawah tu, then lunch ni pun makan burger lagi. Emmmm...sedapnya, terpaksa la pergi rimba untuk membuang toksin2 dalam badan ni. Tapi sekarang ni musim hujan lak,tu yang malas tu..
Hari ni dah tau subjek yang akan di ajar semester depan, will begin this august la..syukurla ajar subjek yang sama juga. Napa tak kurang ek..Bos kasi kurang la satu subjek.Malasnya my MYOB ada 2 class. Maknanya akan masuk lab for 4 hours yiksss. Myob 31 org, Tax 1 (15), Tax 2 (4) and Managerial Accounting (32)...semester depan akan bertembung dengan puasa, tahu-tahu jela lau time puasa ni, for sure mengantuk giler huhuhu..
ok start next week, akan ku update kan nota-nota then hantar g photostat. Go jut go..;p

Wednesday, July 1, 2009

untuk kali terakhir

Minggu lepas, sengaja lalu depan rumahnya. Walaupun aku tahu dia tiada. Cukupla kata orang jika hanya melihat pada tingkap biliknya. Masih segar di ingatan tingkap itulah yang selalu aku rindui dahulu pabila dia tersenyum-senyum sambil melambai-lambaikan tangannya. Tapi kini, tingkap itu telah tertutup seperti tertutupnya hati ini.Moga akan datang cinta baru..kerana aku mahu bercinta lagi..nite my blog..

jangan kau bimbang sayang

Sesekali terdetik di hati ini untuk melepaskan segala-galanya. Tapi seakan-akan ada lagi satu suara membisikkan 'jangan ikut perasaan...mungkin ada hikmah segala keperitan ini, bersabar lah'. Lewat tengah malam semalam aku menangis lagi...jangan kau bimbang sayang, di mana ku berada, dengan siapa ku bersama, aku tetap kau yang punya...

yeahhhh its july

emmm...welcome July, byeeee june...4 minggu lg gaji hehehe. This month still alive n kicking and end of the month will be flying to KL. Lumayannnnn...

Tuesday, June 30, 2009

ouchhh...

what a day...handle pintu kereta patah emmmm...tp nasib baik jg la patah,coz pintu blakang tu pun lama da tak boleh buka. Skrg da boleh buka la..alhamdulillah. Heeeee sempat lagi shoping at servey putatan..cendol..nyum2

Monday, June 29, 2009

me @ opis

hahaha...monday morning..my routine job, still free till end of this month. 2ND week of august baru kuliah bermula. HUHHH...lum
ready la nota2, ingat nak update tapi napa la malas sgt huhuhu.
Hopefully still ajar benda yg sama. Jangan la ada subjek baru.

Sunday, June 28, 2009

Ocean girl


yehaaa.....g piknik lg. Cam biasala aktiviti d hujung minggu, g makan2 kat beach sambil mandi-manda, tempat yang sama juga. BUT, today ada 4 buah kereta..lebih meriah lg la.Even my pakcik pun ada join sekali. Emmmm berendam dari pkul 10..then naik g makan, then berendam lg...cuaca agak ok juga, tak la panas sangat, tapi airnya bak kata anak buah yg tahun 1 tu, 'ishhh napa airnya masin sangat'..mmg la air laut masin, tp ari ni mcm masin semacam pula hehehe..
Tapi tengah2 nak memantapkan lg skill berenang..tetiba kaki terpijak batu tajam lak..adoiii luka la skit, tapi biasalah ba tu hehehe..My mom lau mkn kat beach mmg berselera btul, kalau d rumah sikit2 je. And anak2 buah pun melantak abis...maybe penat kot dok merendam lam air laut hehehe..will be back soon..bye my beach

Friday, June 26, 2009

rest in peace Micheal Jackson..

FAREWELL MY SUMMER LOVE

Farewell my summer love farewell girl I won't forget you Farewell my summer love farewell oh. I found my happiest days when you came to see your grandma in May. I bumped into you at the corner store I told you that you sure looked good. Your grandma's house was next to mine we were together most of the time. But summer's gotten away from us time's moving too fast for us. Bye bye don't turn around cause you might see me cry. Farewell my summer love farewell girl I wonr forget you . . . When you return to your home town and you discuss your trip. Will I be the guy that you put down or someone that you dong forget. I'U. never forget you And maybe next year when you're out of school you'll return But until you do baby bye bye don't turn around you might see me cry. Farewell my summer love farewell girl I wong forget you . .. Farewell farewell if you remember my name drop a line sometime. Yeah yeah oh girl I won't forget you. Farewell my summer love farewell girl I won't forget you. When you retuni to your home town and you discuss your trip . . . Farewell my summer love farewell. Farewell my summer love farewell girl I won't forget you

Thursday, June 25, 2009

my bestfriend since form 1




last night,ambil kawan..kawan time sekolah kat STJ dulu..Jeen @ norsalinawati salli. Happy sangat dpt jmpa dia. Sy ditemani my cousin seawal2 lagi g lepak 2nd beach, tunggu flight dijangka landed at 12.25am. selepas mknn mee goreng seafood, emmm sedappp..tp udang dia je x fresh. Tapi itu x mematah kan selera tuk makan. Just ketepikan udang2 yg tak berkenaan tu then makan jerrrrr...
sampai airport, terminal 1,kkia kul 11mlm..my cousin tido dlm keta dan sy layan facebook and ym =). AT 12am kami pun masuk kedlm dan tumpang d wash room..hehehe

Arrival.....and there was my lost long friend, jeen..welcome to sabah...drove her to promenade hotel, check in then g lelepak kat coffee house kat bawah..jeen blanje..thanks buddy.
Borak-borak...anya2 khabar..cerita2 lucu time dulu2..dan banyak lg la, at 3pm gitu sy pun tertido, but jeen still lg buat kerjanya..xpela biarla dia hehehe

7am..in d morning, sy balik umah..jeen masi tido, tak mau kejutkan dia coz dia tido lambat last night lagipun meeting nya at 10am..dekat je celcom wawasan plaza....

Tuesday, June 23, 2009

me @ kfc,terminal 2

mmmmm...wondering y am i here at T2 kfc hehehe...it almost 9.30pm, and my cousin already in the plane. Then, meaning that i hv to wait 4 'bout 1 hour for her to landed at kk T2.Lucky la hv bring my laptop along while cuci mata looking at the kfc's hensem boy hahaha. Ramai jg org malam ni, tgok kat list td ada yg fly g KL and JB.
Ada guy sitting infront of my table, his handphone something like blackberry 1..and i'm sure he is surfing also hahaha..ramai jg org putih ni,comel2 lg anak2 mat salleh tu =). And at the corner, ada couple, the girl is crying..dont know who will be leaving his or her...ley tahan gak comel gurl tu but that mamat tak hensem lg. Heehehehe..that kfc guy senyum2 pula tgok dorg..isshhh mgumpat lak dlm blog..k,la...nnt tulis lg,nite blog..=)

Monday, June 22, 2009

breakfast @ airport



hehee..breakfast at airport, kul 7.oo am lg da sampai..5.30am da bangun, tp mcam tak dapat tidur lena last night. Nak hantar my cousin g airport, dia nak g Tawau nak pendaftaran KPLI..lucky her after cuba beberapa kali, kali ni dia dapat.
BUt..the problem..dia pregnant, hopefully dia boleh daftar or tangguh. Anyway tumpang happy untuk dia. Last night, g servey lagi, shoping barang2 dia nk g Tawau..then singgah at her bapa mertua 's house. Then at 9pm baru balik Country Height. A little bit nervous, yelah kan bawa org pregnant memalam..quite scary jg la..But alhamdulillah semuanya ok..
Now..at d office, my routine job..not too bz, mmg tak bz pun hehehe..i love my job..=)

Saturday, June 20, 2009

what a day..

Ermmmm the whole day, stay at home...

Friday, June 19, 2009

cendol @ putatan..

At noon, went to putatan..teringin nak minum cendol kat servey supermarket tu. Nyum2..
Buy some cendawan...nak buat sup cendawan. Then at the 2nd floor, g survey barang2 kereta. At the first floor, some gurlz stuff..ummppp i saw something nice. Will be back soon when the $$$ is in..owwwwwccchhhh hehehehe

Thursday, June 18, 2009

spread the love


save d animals...

my bestfriend..


today..my bestfriend since mula2 kerja kys dtg kolej..Dia letak jawatan Feb 2009 n Skrg dia da jadi cikgu, tumpang gembira ngan keputusannya sbb itu mmg terbaik untuk dia. Still d same as dulu2..suka buat lawak n nampak putih but ada jerawat la pula. Napa mas? tension ke hehehe...
Missed our precious moments..g shopping, watch movie n even g jalan2 cari pasal ;p. hope u'll come n see me again..moga berjaya dalam kerjaya sbg seorang pendidik..byeee mas...

Wednesday, June 17, 2009

kys@tv1-generasi Y

Baru dapat memo 'jemputan ke program siaran langsung rancangan 'Generasi Y' di TV1 bersama warga kolej yayasan sabah. 20/6/2009 @1.30pm @dewan kompleks tabung haji.Wahhhh siaran langsung tu..tgok la sabtu nnt lau free pergi la hehehe...

Tuesday, June 16, 2009

andai ku miliki semalam - search

Andai ku miliki semalam,Dan bisa aku ubah menjadi esok,Takkan ku ubah apapun,Kerna aku tahu engkau tetap indah,Tanpa sempadan masa,Aku bahagia seadanya,Tangis ini tanda kasihku,Bukan mengeluh luka yang semalam,Kerna engkau mengasihiku,Tiada sendu lagi di duniaku ini,Aku tak dapat bayangkan,Sengsara yang harus kutanggung,Jika kau pilih perpisahan,Tanpa punca yang meyakinkan,Aku akan tersasar mencari cintamu,Andai terhentinya masa,Dan gunung jatuh ke laut,Kau tetap kucinta,Kasih sayangku adalah kekuatan,Untuk menempuh segala,Dugaan yang tak terbayangkan,Oleh insan yang lemah seperti kita,Sekalipun kumiliki esok,Takkan ku,menolak ketentuan

Monday, June 15, 2009

matahariku-agnes monica

tertutup suda pintu. pintu hatiku. yg perna dibuka waktu. hanya untukmu. kini kau pergi. dari hidupku. ku harus relakanmu. walau aku tak mahu.
berjuta warna pelangi di dalam hati. sejenak luluh bergening menjauh pergi. tak ada lagi cahaya suci. semua nada beranjak. aku terdiam sepi.
dengarlah matahariku. suara tangisan. ku bersedih kerna panah cinta menusuk jantungku. ucapkan matahariku. puisi tentang hidupku. tentangku yang tak mampu. menaklukkan waktu...
mataharikuuuuuuuuuu.....
my fav song..

Sunday, June 14, 2009

picnic 14 jun




haha..and again..g piknik lg, cam biasa la 2 kereta jek, yg 1 keta mmg penuh ngan budak2,,sapa lg lau bukan kaum kerabat jg ekeke...having fun, cuaca pun sporting, so x la sun burn sgt ;p.

budak2 mmg tak terkawal la, pecah gak suara terjerit2... pas gaji nak g piknik lg..same place jg la..

Saturday, June 13, 2009

me @ facebook..

any1 out there yg ada facebook, please add me as ur friend =)..
http://www.facebook.com/ and search for jut jebat. Lots of fun....and i'm sure u'll be addicted. Lately, thank you to facebook, cz i had met my long lost friends..muahhhh
Now..its time to balik kg..2morrow nk g piknik. I'll upload some photos lau ada amik pic =).
enjoy d weekends with ur family or love one..daaaaaaaaa

stand by me..

Stand by me- Ben E. King

When the night has come
And the land is dark
And the moon is the only light we see
No, I won’t be afraid, oh I won’t be afraid
Just as long as you stand, stand by me
So darling, darling stand by me
Oh stand by me 3x

If the sky we look upon should tumble and fall
Or the mountain should crumble to the sea
I won’t cry, I won’t cry, no I wont shed a tear
Just as long as you stand, stand be me
And darling, darling stand by me
Oh stand by me
Whoa stand by me, stand by me, stand by me
‘solo’
and darling, darling stand by me
oh stand by me
oh stand now, stand by me, stand by me

whenever you’re in trouble won’t you stand by me
oh stand by me
whoa stand now, oh stand by me

Wednesday, June 10, 2009

country height,penampang


alhamdulillah...its 'bout 2 weeks da kat new place. if the traffic tak sesak sana sini, 20 minit dah boleh sampai opis. BUT, kalau nak balik kg agak jauh jg la then tak boleh da nak lalalala g 1borneo hukhuk...jauh daaaaaaa

Tuesday, May 19, 2009

home alone...


adoiii umah sewa lum dapat cari lg. Cousin da balik kg, then akan bertugas d kudat. Tinggal seorang terpaksa la menatap laptop jek. Huhuhu...baru buka puasa td..puasa ganti =). Hapy sgt dapat berita dr kwn2 lama, sekolah tuanku jaafar, n9.
pic tu time naik gunung bunga buah, genting highland.

Saturday, May 16, 2009

kl trip jun2008








ni pic g kl last year..tp nak gak show kat cni, sebab pic ni gila2 skit ekekekeke..banyak lg sebenarnya..anyway enjoyyyyyy..komen2 la ye




terang bulan beach
















yehuuuuu...ni nak promote pantai terang bulan,kuala abai,kota belud.

af7 d final concert

ouchhhh...unfortunetly cant watch d final concert. Why???

kolej yayasan sabah


www.kys .edu.my..adik2 sabahan. if u guys nak tau info about this college. Yang berminat nak study d cni sila2 la layari web tu. Best study cni ni... =)
pic kat sebelah (jut,mas n mar..tapi mas da tukar keja jadi cikgu, sedih juga la my best friend da xde, tapi alhamdulillah cz dia da dpt kerja yg bagus. Mas miss u hukhuk..) ni amik time student convo, korg pkai camni la nant. Ni saja pakai nak amik gambar hehehe. .maklum la da lama da x pakai topi ajaib tu hehehe

rumah sewa area kota kinabalu







anyone who hv info about a house/room to rent area kk..let me know..urgent hukhuk..kalau boleh masuk jun 2009.



pic kat sebelah, time g mesilau, kundasang. wahhhhh sejuk bangat. Akan kembali lg ke sini. but, this time must bermalam.