Friday, July 31, 2009

31 Julai 2009

ermmm...demam da kurang da, tapi kepala cam terasa berat lg. Haaa mlm td kul 8.30 da tido, bangun kul 5.30 pagi..g mandi awal2 supaya demam kebah konon org tua ckp la hehe. Result? Ok jg la, tp memandangkan kat opis ni aircon sejuk tahap gaban, rasanya aku kena berjemur kat luar la..sejuk giler huhuhu
skrg 7.41pm..ngah dinner tat telur jek, dah 3 biji aku ngap..minum soya bean jek. Mau diet la..walaupun sebenarnya lapar nasi ni, tp sabarrrrr hehe..

Thursday, July 30, 2009

Demam,hari ke-3

Ayakkk...demam da ok sikit, ni kat opis da. Lau kat umah tu,gerenti asik tido jek.Walaupun hujan lebat g opis gak hehe..Td 5 pagi da bangun da, bangun awal? Hahaha..yela mlm td pukul 8.30 da tido, taktau camne ley tertido, dok gulik2 atas lantai, tertido lak, tersedar lagi kul 1 pagi, terasa cam terang jek, rupa-rupanya lampu bilik pun tak kasi off. Napa gulik2 atas lantai? Badan terasa panas jek..tu yg gulik2 tu hehe...
Ermmm...lum breakfast lagi ni, jup ek nak g cafe tapau milo panas hehe

Wednesday, July 29, 2009

Demam, hari ke-2

hari ni teruk..pening kepala asik tido jer..nak makan bubur ayam Mcd huk..huk..

Tuesday, July 28, 2009

Demam

ermmm...keja seperti biasa, belum bz lagi, student masi cuti, next week will be d pendaftarn pelajar senior. Dan start situ bru my life will be busy again. AGAK demam sikit hari ni, makan pun xder selera.. G bayar bill celcom tadi, dah la kena parking jauh. Rasanya berjalan tu mencurah2 gak la peluh ni, cam rasa nak pitam lg tu, maybe cos belum breakfast lg.Td sebelum g keja minum air jek. Cuaca hari ni cam tak menentu, kejap cam mendung, kejap terang..tapi angin kuat sangat..cam takut la pula..

Monday, July 27, 2009

Jalan-jalan g Port Dickson

huhuhu...penatnya, baru balik dr kl, td flight 7.30 pagi, tp fly kul 8 jg. Pukul 4 pagi da bangun..ngantuk giler. Nak tido la, nnt sambung balik hehe..jup ek
Sambung balik..haaa apa yg d hajati nak d makan dapat makan..nasi lemak, mee bandung muar, tomyam, mee kari sedap, kerang bakar..g jusco coz ada benda nak beli kat ctu, kat lain xder hehehe.
G port Dickson on Saturday, kul 2 gitu da sampai..g lepak2 kat teluk kemang kejap baru g tempat penginapan. Dan kat cni bermula la cerita2 best..lain kali nk join lagi aktiviti dorg ni hehe. Penat weii bersukaneka ekek..ada jg hal2 yang melucukan sampai cam nak terkencing, yang pastinya group biru yg d best..thanks all. Hapy bday abg shah.

Thursday, July 23, 2009

yeahhh esok g KL

cepatlah hari esok..

Wednesday, July 22, 2009

tat telur

yeahhh..ari ni lunch tat telur 2 biji hehe..pagi td mkn meehoon goreng + tempe.

Tuesday, July 21, 2009

my farmville and sunshine ranch

lately been addicted to farmville and sunshine ranch on facebook...yayyyy. Best pula cam rasanya jadi petani hehe. At sunshine ranch, tanam sayur and jaga la, siram, taruh baja, bunuh giuk (ulat hehe..), even kita bule letak giuk kat sayur kwan-kawan. Yang paling best boleh curi sayur or buah2an dorg. Kalau kat farmville tak ley curi2, kalau tak harvest dlm tempoh matang, sayur akan layu. Best juga la time2 tak busy at opis ley main games ni. Happy farming guys..

Monday, July 20, 2009

my fav actor..muahh

this pic amik dr blog stupigity..thanx ya, so cute hehe. Ni nama dia Kim Hyun Jung, korean actor berlakon lam boys over flower tu. Pegang hero ke-2, nama dia Jihoo.Apalah hero cerita tu tak hensem langsung ekeke..sib baik ada kim hyun jung :)

aku nak makan roti canai

argggg...ptg2 begini nak makan roti canai la pula.

Sunday, July 19, 2009

lunch@casaraya

hohohoho...just heard it from the national news. And Amri Yahya penjaring untuk Malaysia? Wahhh amri da sihat, da ok ke kemalangan hari tu. Kalau tak silap la kan dulu dia xcident. Anyway bravo amri :).
Today, lunch @ casaraya, teringin sangat nak makan ikan bakar, geng2 casaraya pun pujuk2 suruh datang sana. Unfortunetly, ikan yang aku suka tu dah abis, tinggal ikan pari jek, alaaaa..hampanya hati ini. Sorry ikan pari, aku tak pandai makan U, kalau tak suda aku ngap hehe. Oleh kerana perut pun lapar dari malam td tak makan (tak makan nasi, mkn bread jek hehe), makan jela. Sempat gak tumpang wireless casaraya check2 my farmville. ERmmm...sedihnya sayur2 yg aku tanam kena curi malam td. Hampeh jek huhhh..Haaa sesiapa yg berkesempatan, sila la dtg ke restoran casaraya, kat Alamesra, kota kinabalu. Alaaa depan UMS, sebelah dia 1Borneo, tempat ni dekat jek ngan Jakel. Tak berkesempatan nk jenguk jakel. Takut jek nanti terliur tengok kain2 kain jakel tu. Why not buy? NOOOOO...this coming friday i will go to KL. Save bajet gurl..Kl tunggu kedatangan ku..yehaaa

Saturday, July 18, 2009

Be careful when you share your table in restaurants

have received this email..

Subject: Be careful Ladies and Gentleman I was with a relative of mine today having a cup of coffee in Ampang. My relative had a very bad experience that I want to share with all ofyou. Last week in the morning, he was having coffee at one of those famous coffee outlets. A stranger asked to share his table and he agreed. During light, polite conversation, my relative sipped his coffee,and commented that it was bitter.The next thing he knew he was in Ampang Puteri Hospital . He completely blanked out! He later found out that his coffee was spiked (drugged) and his bank account was cleaned out – the culprit used his ATM card (he thinks that he must have given the PIN number while in a state of being drugged.)So please ladies and gentleman, do not assume that your drinks can only get spiked in bars and clubs – it seems that now it has spread to innocent coffee shops and caf├ęs.Please take care and be careful and alert at all times.

Life is hardenough, don’t make it any harder for yourselves or your family andfriends. Thank you..Best Regards,Putri The Soraya DenneyChief Executive Officer/PresidentAmsito Oil well Services (M) Sdn. Bhd.Lot C 10-2Jalan Ampang Utama 1/1Off Jalan Ampang 68000 Ampang Selangor Darul Ehsan , West Malaysia

nahhh..hati2 kalau tetiba ada stranger nak share meja dengan korg ya. Teringat mac lalu. time makan dengan member kat kedai makan area bukit bintang, tetiba ada org duduk sekali kat table kami. Aku dah tak selesa time tu, tapi yg herannya dia hanya cakap dengan member aku tu. Mungkin malu agaknya nak borak dengan girl hehe..Dah la tu siap order minuman lg tu. Sebelum dia order makanan, member tu cepat2 suruh aku bangun, nak jalan katanya. Hehehe terpaksa la member tu blanja skali MAMAT yag share meja td td..ingat lagi mamat tu cakap. 'Bayar sekali ek bang'.. ;p

burung..

rupa-rupanya ada sarang burung kat verandah belakang tu. Patutula dok citcat2 je bunyi dorg. Time nak pakai mesin basuh, bunyi bisingnya burung 2 ekor tu. Siap terbang dekat-dekat aku lagi tu. Maybe nak halau aku la tu kot hehe..sorry bird, i tak kaco korg pun, just nak guna mesin basuh ye..tapi cam marah jek burung satu tu, takut je nanti dia g terbang patuk my eyes, kang buta lak eeee heheee..

Friday, July 17, 2009

give me this guy..yayyy

haaaa...cam pernah nampak kan, tp d mana ya hehe.

my skype

ouhhhhh..hehe,bz with my latest citcat @ skype. Alkisah, my friend cucu jepun tu, ym kena block kat opis dorg. So i pun install la skype nak bercit cat ngan dia. Hah ni tak pasal2 1 opis pun nak ber skype..ok gak skype ni.

Wednesday, July 15, 2009

my kueh tiaw goreng

emmmm..td kat opis tetiba teringat nak makan kueh tiow goreng. Kat kk ni susah nak cari yg sedap2.Lau kat kl tu senang jek ngan kerangnya wow bom bom pow hehe. Takpe next week akan ku makan kueh tiow banyak2. Nak g kl ni nak makan mee kari@bukit bintang, rojak buah@low yatt, apa lagi ek..ishhh nnt la lau sampai sana..oh ya nasi lemak lagi. Umang aiii napa fikir sal makan jak ni..hahaha
alkisahnya, td on d way balik tu g la singgah CKS beli bahan2 nak buat kueh teow goreng tu. Dengan semangat dan kelaparannya goreng la setengah bungkus. HAHHH?? setengah bungkus, td nampak tak la banyak sekali tgok 1 kuali gak la hasilnya. Adoiii..tula org kata jangan ikutkan nafsu. Nak bagi kat adik jauh lak...Ni dok fikir2 camne nak kasi habis..kesian my kueh tiow huhu

Tuesday, July 14, 2009

manek urai

pas menang kelebihan 65 undi..

scrabble

huhuhu..opis sunyi jek, ramai yg g kursus MQA, main scrabble ni..addicted suda hahaha

Sunday, July 12, 2009

musim hujan

yeahhh...dah sampai umah. Dalam debaran sepanjang perjalanan, hujan lebat dr kg lg. Ingat nak balik lambat sikit, tp tengok cuaca cam tak sporting balik la awal, nnt tersangkut dlm banjir lak. Berapa kali da tersangkut lam banjir, tp yg paling kritikal tersangkut time bulan puasa. Dah la dah tapau macam-macam dr bazar ramadhan. Kalau tak kuat iman time tu mmg dah buka da dalam keta. Tapi nasib baik 30 minit sebelum berbuka, boleh lak lepas..syukurla, itu kisah puasa tahun lepas. Tahun ni tak tahu la coz da pindah tempat lain :). Ermmm..puasa tahun ni berpuasa sendirian la nampaknya. Dulu ada housemate lagi,.bule bangun sahur ke ni nnt. Opsss..puasa 3 hari lg belum bayar.Kena ganti bulan ni la, bln depan dah bz..kuliah dah start.
Lupa lak, kemarin pesta membakar jagung blakang umah, jagung2 yg mak tanam dah boleh ngap heheh, rasanya baru je..seronok je tgok blakang umah tu, banyak sayur2. Hehehe,,my mom tanam je, tp bukannya jual pun, yelakan org tua nak mengisi masa lapang. Rasanya kalau aku da tua nnt aku pun nak berbudi pada tanah. Kalau pun bukan kita yang makan, sekurang2nya burung2 bule singgah makan free..ye tak hehehe

Friday, July 10, 2009

another boring day..

yayy..its friday. Still doing nothing..watch movie aja ni. This weekend not balik kg.Saja malas, cam tired lak drive hehe. Lagipun nak save bajet, me going to KL end of this month. Yehaaaaaa

Wednesday, July 8, 2009

sister act II

enjoy the movie..layannnn. Da lama tak tgok movie ni, tula walaupun dah tgok dulu2, tp nak tgok lagi kan :)

hari yang cerah

boringggggggggggggggg

Tuesday, July 7, 2009

Australia

a grand,sweeping epic about cattle,lust, and finding true love..

Monday, July 6, 2009

rainy day..


its raining again...and..again..went to office wiv dania n kak lin. Haaaaa..sempat juga la baju kurung aku basah. Tapi takpe, baju tu mmg mudah basah pun, tapi senang nak kering juga. Lepak-lepak d opis until 12pm, then bawa kak lin g center point, dia ada urusan kat sana. Emmm..makan mcd lg, ishhh bila la nak g jogging ni, berlemak betul da badan ni. Kak lin g shoping baji baby, she's due this september..harap-harap 16 sept, bule sama bday ngan aku hehehe. Sebelum balik sempat lagi tapau yoyo...tau ke yoyo? Tu seperti dalam pic tu, tu la yoyo..sedapppp ada nata d coco lg..

Sunday, July 5, 2009

kampung girl


fuhh..punya panas kat kg skrg ni, kat kk ujan je. Tu yang lepak buah pokok tu, pic ni selepas g tebas buah manga..tak nampak buah nya tp kat atas tu banyak sgt buahnya. Dok join my anak buah bergosip, dorg cerita hantu la, sal classmate dorg la. Biasalah kan bebudak sekolah, anak buah (rossa) yg kai baju pink tu ramai peminat kat sekolah. Yang baju putih tu kwn dia c ina dan baju hijau tu c tini. Dorg tu baru form 2 hehehe. Aku dok lepak kat buaian merah tu yg dok nampak kaki je tu hehehe. Actually, kat blakang ni penuh dengan pokok jagung, tapi tak amik pic lak..dah ada buah da, tapi lum boleh petik lagi..

Saturday, July 4, 2009

balik kampung

yeahhhhh balik kg jup lg..will be back penampang tomorrow evening with dania n kak lin.

Friday, July 3, 2009

nur kasih - slam

Bukan aku tak cinta . Kepada mu semakin kurela . Kau lah satu di dunia .Tapi kau tak mengerti Getaran rasa hati ini .Masih ada kucari. Kau anggap aku berseloka. Dan asyik dalam misteri. Mencari Nur dan kasih Nya pasti .Akhirnya engkau curiga .Katamu aku berdusta. Memperduakan cinta .Mentari di tangan bulan. Kau serah di genggaman .Tak kuhirau karna Dia Relalah aku korban. Andainya satu hukuman .Kau tinggal diriku .Tanpa satu pengertian. Dan sebenarnya cinta kita .Hanya cinta sementara .Kan hilang jua dibawa arus pawarna .Cinta pada kuterpandang .Kan pudar nafas hilang. Hanya ia menanti ku di ,Azali yang suci .Mengertilah kau sayang .Kau harus rasakan ke alam tanpa mati Dan kita seabadi Dan akhirnya engkau kucup oh tangan ku .Marilah ku bisikkan keramat kasih ini .Biar menjadi nadi .Rahsiakan kalimah ku .Hingga ia menjadi tanda .Hidup mati bersama .Hidup mati bersama

my fav song dulu2...love u zamani ;)

7 ayat cinta

Sabda Rasulullah SAW: Barangsiapa yang hafal dan mengamalkan tujuh kalimah ini akan dimuliakan oleh Allah dan malaikat dan akan diampuni dosa-dosanya walau sebanyak buih di lautan..
1.Bismillahhirrahma nnirrahim: pada tiap-tiap hendak melakukan sesuatu.
2.Alhamdulliah: pada tiap-tiap habis melakukan sesuatu.
3.Astagfirrullah: jika tersilap mengatakan sesuatu yang buruk.
4.Insyaallah: jika ingin melakukan sesuatu pada masa akan datang.
5.Lahaulawalaquatai llahbillah: bila tidak dapat melakukan sesuatu yang agak berat atau melihat sesuatu yang buruk.
6.Innalillah: jika menghadapi musibah atau melihat kematian.
7.Laailaahaillallah: bacalah sepanjang siang dan malam sebanyak- banyaknya.amalkanla h selalu moga-moga kita tergolong dikalangan orang yang terpilih oleh Allah.

hujan ooo hujan..

"hujan oo hujan..mengapa engkau turun,,macamana aku tak turun katak panggil aku..". iTS raining again, this time basah lencun, td pergi donggongon ada hal nak settlekan dengan my friend. Hanya mampu berdoa agar masalah itu tak berpanjangan. I am counting on you my friend. Selepas selesai urusan, kami lepak kedai kejap pekena soto ayam
and ice lemon tea. Emmmm...time2 hujan selera pun bertambah2. Borak2..gelak2..ngumpat2..pastu g tengok bundle kat depan situ tu. Dan lepas tu redah hujan, mmg lah lencun, park kereta jauh lak tu.Adoiii na..takpe la sesekali kan mandi hujan apa salahnya.. Akan balik kampung esok pagi, sebelum tu ingat nak singgah Alamesra sekejap, janji ngan my friend nak makan roti canai kat sana. Aikk fikir makan jela kerja dia ek..
Actually malas nak balik kg, tapi da janji nak bagi duit kat mak n anak buah..Takpe balik jela, lagipun ingat nak pergi tamu la. DAH lama tak ke tamu ahad..nak beli apa ek? Ketam??? Bagus gak tu..lagi? Nak makan apa lagi?...hehehehe

Thursday, July 2, 2009

kopi tenom

grrr...napa tak ngantuk lagi ni. Sebab minum kopi tenom tadi tu ke? Selalu minum pun ok je. Td dok tengok forum perdana, tajuknya penyakit cinta. Alamak baru fikir nak bercinta lagi ekeke, ok juga sesekali dengar forum agama ni,sebenarnya nak tengok cerita keliwon td, tapi maklumlah penakut punya pasalkan tak tengokla. Cari2 channel..ustaz satu tu dok cakap pasal penyakit cinta,okla ba tu layannnn..antara topik yang di bincang kan pasal bercinta sebelum atau selepas kawin. Bagi aku, mungkin terpulang pada keadaan la kot, dua-dua pun baik, asalkan nanti ia kekal selamanya hingga ke akhir hayat. Tak nak la nnt d tengah2 jalan bercerai berai pula kan. Teringat time putus cinta..ahhh ku pujuk hati, "Biarla putus cinta sekarang, mungkin kalau di teruskan mungkin tak sampai hujung hayat..mungkin itu hikmahnya.Ya tak?"...

Jika kau bercinta lagi..

Mc Chicken for lunch

yummieeeee...i am soooo straving. Memang la kelaparan, tadi pagi sempat minum soya bean je sebelum drive g opis. Ingat nak diet tengahari ni, sudah la malam tadi da tapau burger abang kat bawah tu, then lunch ni pun makan burger lagi. Emmmm...sedapnya, terpaksa la pergi rimba untuk membuang toksin2 dalam badan ni. Tapi sekarang ni musim hujan lak,tu yang malas tu..
Hari ni dah tau subjek yang akan di ajar semester depan, will begin this august la..syukurla ajar subjek yang sama juga. Napa tak kurang ek..Bos kasi kurang la satu subjek.Malasnya my MYOB ada 2 class. Maknanya akan masuk lab for 4 hours yiksss. Myob 31 org, Tax 1 (15), Tax 2 (4) and Managerial Accounting (32)...semester depan akan bertembung dengan puasa, tahu-tahu jela lau time puasa ni, for sure mengantuk giler huhuhu..
ok start next week, akan ku update kan nota-nota then hantar g photostat. Go jut go..;p

Wednesday, July 1, 2009

untuk kali terakhir

Minggu lepas, sengaja lalu depan rumahnya. Walaupun aku tahu dia tiada. Cukupla kata orang jika hanya melihat pada tingkap biliknya. Masih segar di ingatan tingkap itulah yang selalu aku rindui dahulu pabila dia tersenyum-senyum sambil melambai-lambaikan tangannya. Tapi kini, tingkap itu telah tertutup seperti tertutupnya hati ini.Moga akan datang cinta baru..kerana aku mahu bercinta lagi..nite my blog..

jangan kau bimbang sayang

Sesekali terdetik di hati ini untuk melepaskan segala-galanya. Tapi seakan-akan ada lagi satu suara membisikkan 'jangan ikut perasaan...mungkin ada hikmah segala keperitan ini, bersabar lah'. Lewat tengah malam semalam aku menangis lagi...jangan kau bimbang sayang, di mana ku berada, dengan siapa ku bersama, aku tetap kau yang punya...

yeahhhh its july

emmm...welcome July, byeeee june...4 minggu lg gaji hehehe. This month still alive n kicking and end of the month will be flying to KL. Lumayannnnn...