Wednesday, March 9, 2011

La Tahzan...

Hari ahad lepas aku ada beli sebuah buku tajuknya 'Jangan bersedih'...
Sebenarnya hari tu aku teringin sangat nak makan Tat telur kat 1B tu..alaaa yg depan Digi centre tu,lebih sedap drpd tat telur d multibake tu.Sedap sangatttt hehehe..
Lepas parking,dalam hati 'nak g mana ek?'..Entah kenapa tiba2 sudah di depan kedai buku Harris..wahhh magic ka apa ni...
kejap lg sambung,nak masuk class dulu :)
Ok lets continue...

Aku pun masuk lah dan terus jak menuju ke rak buku2 agama.Mayb dah terbiasa ikut my cousin yang selalu singgah di rak itu.Aku pun terus mengambil buku yang berwarna kuning,mayb sebab aku memang suka warna kuning selain warna putih :).eRMMMM...tgok tajuk buku tu 'Jangan bersedih'..ku belek2,sempat membaca lagi sikit2.Indahnya bahasanya...dan terus saja aku membawanya ke kaunter pembayaran.Hingga ke saat ini aku rasa buku ni amat bagus sangat...btullah di saat hati terasa sangat sedih,kalau baca buku ni..kesedihan itu terubat dengan sendirinya.Terima kasih Allah kerana menunjukkan aku buku yang indah ini.

Semua orang ada masalah masing2..adakalanya kita boleh luahkan dengan keluarga atau kawan rapat kita.Tapi ada kalanya,kita hanya boleh pendam sahaja,hanya kita yang harus selesaikan sendiri.Dan di saat ini lah kita perlu memotivasikan diri kita,kena lebih tabah dan sabar dalam mencari sendiri penyelesaian terhadap masalah tersebut. Bila kita redha dengan ketentuan Ilahi setelah mencari penyelesaian dengan bersungguh2 dan bertawakal,sudah tentu kita akan mencapai ketenangan itu.

Astagfirullah....

No comments:

Post a Comment